Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!
H i r d e t é s
Augusztus 2018
KeSzeCsüSzoVa
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Hirdetés

Forrásvizeink környezetvédelmi tábor

Az esemény véget ért.

Nem ellenőrzött információk

Helység: Szentegyháza

Helyszín: Szelterszfürdő

Időpont: 2010. Szeptember 1. 00:00 - 2010. Szeptember 5. 23:00

Kategória: Ifjúsági Ifjúsáfi események - RSS hírcsatorna

Szervező: Udvarhelyi Fiatal Fórum

Kapcsolattartó személy: Vass Orsolya

Kapcsolattartó személy telefonszáma: 0742-284681

Feltöltő: Orsolya

Feltöltve: 2010. Augusztus 31. 09:43

Megtekintve 338 alkalommal | Szóljon hozzá!
„Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót, és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz, hogy a pénz nem ehető.”
 
 Az UFF Forrásvizeink programjának második táborára a hétvégén, szeptember 2-5. között kerül sor, ahová egyaránt jelentkeztek középiskolás diákok és egyetemisták, akik a többnapos program alatt megismerhetik a szelterszi borvízforrások biológiai összetételét, a környék helytörténetét valamint ötletbörzét tarthatnak a környezettudatos életvitel témájában. A hétvége fontos részét képezi a helyi EKE szervezésében zajló teljesítménytúrán való részvétel, ahol ugyan versenyen kívül, de a táborozó sereg is megméretteti magát.

Az nyár eleji környezetvédelmi táborsorozatban a nagysikerű kirulyfürdői kirándulás után, most egy szelterszfürdői hosszú hétvégés program következik ahol ezúttal a Zöld SzékelyFöld Egyesület és Erdélyi Kárpát Egyesület a partnerek, valamint előadást tartanak Mihály János történész, Hargita Megyei Forrásközpont tudományos munkatársa és Dr. Máthé István a csíkszeredai Sapientia EMTE tanára.

A Forrásvizeink címet viselő környezetvédelmi projekt 2010 április – november időszakában zajlik, ami magába foglalja a táborok előkészítését, megvalósítását illetve a tapasztalatok, élmények népszerűsítését. A projekt céljai a székelyudvarhelyi diákság természettudatos nevelése, ezzel párhuzamosan pedig az egészséges környezetben folytatott önkéntes munka népszerűsítése. A szeptemberben zajló tábort követően egy iskolalátogató körűt veszi kezdetét, melynek során a város és környező települések középiskoláiban kerül bemutatásra a két meglátogatott település Kirulyfürdő és Szelterszfürdő, azok természeti kincsei és látványosságai.

A Forrásvizeink projekt lejártával további környezettudatos életvitelre ösztönző programot tervez az UFF, melyekhez folyamatosan várják az ötleteket és partnereket. 

A program támogatója a Környezetvédelmi Alap (Fondul pentru Mediu). Hozzászolások [ Új hozzászolás ]

Nincsenek hozzászólások.

H i r d e t é s
Partnerek Szekelyfold Más Rádió Kreativ Project Székelyszentlelek hircentrumpontro Régió Magazin Erdély TV Duna Stúdió Digital 3 Televízió Star Radio