Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!
H i r d e t é s
Július 2018
KeSzeCsüSzoVa
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Hirdetés

Olcsóbb a diákélet a székely kártyával

Az esemény véget ért.

Ellenőrzött információk

Helység: Székelyudvarhely

Helyszín: Hargita megye

Időpont: 2013. Március 8. 00:00 - 2013. Március 31. 00:00

Kategória: Ifjúsági Ifjúsáfi események - RSS hírcsatorna

Szervező: Ötletgazda:a sepsiszentgyörgyi székhelyű Centrum Studiorum Egyesület,Partner:Udvarhelyi Fiatal Fórum

Kapcsolattartó személy: Udvarhelyi Fiatal Fórum

Kapcsolattartó személy telefonszáma: 0266 - 213371

Feltöltő: Orsolya

Feltöltve: 2013. Március 7. 11:53

Megtekintve 527 alkalommal | Szóljon hozzá!
A Székelyföldi Diákigazolvánnyal kedvezményekhez juthatsz, vagy könnyebben pályázhatsz az ösztöndíjra. Udvarhelyen is indul a kampány.

A háromnyelvű, magyar, román, angol Székelyföldi Diákigazolvány, azaz SIC CARD ötletgazdája a sepsiszentgyörgyi székhelyű Centrum Studiorum Egyesület.  A székelyföldi – Maros, Kovászna és Hargita megye – tanintézményekben tanulóknak szóló kártya-projektet tavaly decemberben jelentették be.  

A jogosítvány méretű, vonalkódos és a 7-35 év közötti diákok által ingyeneses kérhető igazolványnak két célja és haszna van: bizonyítja, hogy tulajdonosa valamelyik székelyföldi iskola, egyetem diákja, illetve különböző kedvezményeket is biztosít neki. Ezen kívül, olvashatjuk a honlapon „a kártya segíteni fog diákmunkák megszerzésében, ösztöndíjak és kedvezmények felfedezésében, ráadásul a kártya birtoklóihoz rengeteg, diákoknak szóló programfelhívás is eljut első kézből".

A kezdeményezés sikerét bizonyítja a statisztika: bejelentése óta már több mint 400-an kérték az igazolványt és a SIC CARD-dal kapcsolatosan minden információt tartalmazó, háromnyelvű honlapnak egy hónap alatt több mint 1200 egyéni látogatója volt.

Az igénylők toplistáját a marosvásárhelyiek és az egyetemisták vezetik, de a 200-as igénylésszámmal nem maradtak le az udvarhelyiek sem. Igaz, itt még nem indult be a SIC CARD-kampány.

Csak pár kattintásodba kerül

A Székelyföldi Diákigazolvány igénylése szó szerint pár kattintásba kerül csak: a kis kártyát online, a honlapon található űrlap kitöltésével lehet kérni, tévedni nem nagyon lehet, a minden részletre kiterjedő információk elegendőek a sikerhez. Ha nem boldogulsz, akkor segít az UFF.

Az udvarhelyi diákok körében még nem terjedt el az igazolvány híre, legtöbben nem hallottak róla. Aki igen, az sincs tisztába azzal, hogy miért érdemes szert tennie rá, de az igénylés módja is homályos. A bármikor igényelhető igazolványok szórólapos és szóbeli népszerűsítésről hamarosan gondoskodik a SIC CARD-projekt partnere, az Udvarhelyi Fiatal Fórum.

„Ez még egy friss sztori, egyelőre a partnerségi szerződés megkötése van folyamatban, aztán elindítjuk az iskolákban a kampányt. Addig is bárkinek, aki nem boldogul egyedül az űrlap kitöltésével vagy nincs internet kapcsolata, szívesen segítünk" – mondta Vass Orsolya, elnök.

Ezen kívül az UFF Kossuth utcai székhelyén lehet majd átvenni a megrendelt diákigazolványokat is. Akik már ígényelték, azók március folyamán már meg is kaphatják az igazolványt, mondta az elnök.

A kedvezményekkel kapcsolatosan megtudtuk, hogy Udvarhelyen több cég is partner a kezdeményezésben. Ezeknél a cégeknél a SIC Card-dal jutányosan lehet vásárolni.

A honlapon a Kedvezmények-re kattintva meg is találtuk ezeket a diákbarát helyeket. Két cég még nem döntötte el, hogy mekkora vásárlási kedvezményt ad, de a Nicolae Balcescu utcában levő SzendiGidónál 20 százalékkal kevesebbet fizet az, aki felmutatja a Székelyföldi Diákigazolványát.

Vass Orsolya elmondta: az UFF a helyi cégek körében is reklámozni fogja a diákigazolványt, így remélhetően az udvarhelyi diákbarát helyek lajstroma sok új névvel fog bővülni a közeljövőben.

Addig is érdemes rákattanni a honlapra, kérni a diákigazolványt vagy a Facebook-on lájkolni a SIC CARD profilját.

Forrás: www.uh.ro

Hozzászolások [ Új hozzászolás ]

Nincsenek hozzászólások.

H i r d e t é s
Partnerek Szekelyfold Más Rádió Kreativ Project Székelyszentlelek hircentrumpontro Régió Magazin Erdély TV Duna Stúdió Digital 3 Televízió Star Radio