Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!
H i r d e t é s
Június 2018
KeSzeCsüSzoVa
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Hirdetés

Sárik Péter és Fábián Juli koncert

Az esemény véget ért.

Ellenőrzött információk

Helység: Székelyudvarhely

Helyszín: G. Café

Időpont: 2011. Szeptember 10. 21:00 - 2011. Szeptember 10. 23:45

Kategória: Kulturális Kultúrális események - RSS hírcsatorna

Szervező: G. Cafe

Kapcsolattartó személy: G Cafe

Kapcsolattartó személy telefonszáma: +40 266-215052

Feltöltő: Klára

Feltöltve: 2011. Augusztus 29. 13:19

Megtekintve 916 alkalommal | Szóljon hozzá!
Szeptember 10-én este 9 órától Sárik Péter, széles körben ismert és elismert, magyar dzsessz zongorista koncertezik a székelyudvarhelyi G. Café-ban.
A virtuóz művész,  egy tehetséges, magyar dzsessz énekesnővel, Fábián Julival lép fel, akivel 2008 óta sikeresen dolgoznak együtt.

Sárik Péter a magyar jazz fiatal generációjának egyik legismertebb zeneszerzője és legkiválóbb zongoristája. Több nemzetközi versenyt megnyert műveit és zenésztársai kompozícióit több formációban is megszólaltatja. Fábián Juliannával közös előadásain ismert jazz-melódiák és más műfajokból ”kölcsönvett” dalok különleges feldolgozásait hallhatjuk.

A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott 1997-ben. Az évek során majd’ minden zenei irányzatban kipróbálta magát: játszott klasszikus-, könnyű-, pop-, latin- és világzenét. Jelenleg saját Trióját vezeti, mely Magyarországon kívül rendszeresen koncertezik szerte Európában. A zenekar a kritikusok elismerését is kivívta Angliában a jelentős történelmi múltra visszatekintő Pizza Express Jazz Club-ban tartott koncertsorozatával és meghívást kapott a nagypresztízsű Ronnie Scotts jazzklubba, ahol a London Jazz Festival keretén belül fog játszani.
A Jazzpression zenekarral 2004-ben elnyerték az eMeRTon díjat, mint ”Az év jazz együttese”. 2005-ben a Bukaresti Nemzetközi Jazzfesztiválon a ”Legjobb külföldi zenekar”-nak választották őket. Bejárták Európát, olyan világnagyságokkal szerepeltek együtt, mint Dave Brubeck, Victor Bailey, Diane Schuur vagy Tuck and Patti. 2007-ben a Jazzy rádió dalversenyén megkapta a ”Legjobb szólista” díjat.

Mint zeneszerző komoly nemzetközi sikereket mondhat magáénak:
2004-ben és 2006-ban az International Songwriting Competition dalszerző versenyen a Ways illetve a Stream című szerzeményei döntőbe jutottak, több mint tizenötezer dal közül kerültek az első 15-be, a Ways pedig a közönségszavazatok alapján a harmadik lett.
2005-ben a brit UK Songwriting Competition dalszerző versenyen az In the street című szerzeménye lett döntős, az USA Songwriting Competition versenyen pedig ismét a Ways jutott a legjobbak közé.
2008-ban ismét az International Songwriting Competition dalszerző versenyen az I’ll catch you című szerzeménye harmadik lett jazz kategóriában és a közönségszavazatok alapján is a harmadik helyezést szerezte meg katagóriáktól függetlenül.


Fábián Juli 1980-as születésű hazai énekesnő, a fiatal, izgalmas magyar jazz-színtér egyik fontos szereplője. A számára iránymutató énekesek közt, mások mellett, Ella Fitzgerald, Sting, Sade és Bobby McFerrin nevét említi.

Gyermekkora óta zeneközelben él: általános iskolásként zongorázni tanult, fiatal felnőttként zeneiskolában sajátította el a jazzének alapjait, 2007-ben pedig a Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén diplomázott.

Akadémiai tanulmányai második éve óta szerepel színpadon - az elmúlt években dolgozott többek közt a Gyárfás Trióval, a Pege Aladár Quartettel, a Budapest Jazz Orchestrával, a közönség a Barabás Lőrinc Eklektric énekesnőjeként is találkozhatott vele, de közreműködött az Erik Sumo Bandben és duettezett Dopemannel is. Mindemellett Fábián Juli Jazz Riff néven saját zenekart is alakított, melynek első albuma 2009-ben Honey & Chili címmel jelent meg. Juli két ízben, 2007-ben és 2008-ban is a világhírű Montreux-i Jazz Fesztivál Shure jazz énekversenyének döntőjébe jutott.

Forrás: http://sarikpeter.hu
Hozzászolások [ Új hozzászolás ]

Nincsenek hozzászólások.

H i r d e t é s
Partnerek Szekelyfold Más Rádió Kreativ Project Székelyszentlelek hircentrumpontro Régió Magazin Erdély TV Duna Stúdió Digital 3 Televízió Star Radio