Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!
H i r d e t é s
Július 2018
KeSzeCsüSzoVa
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Hirdetés

Farcádi Sándor Levente festőművész kiállítása

Az esemény véget ért.

Ellenőrzött információk

Helység: Székelyudvarhely

Helyszín: Városi Könyvtár – kép- és hangzóanyag terem

Időpont: 2012. Október 19. 14:00 - 2012. November 5. 13:00

Kategória: Kulturális Kultúrális események - RSS hírcsatorna

Szervező: Városi Könyvtár

Kapcsolattartó személy: Városi Könyvtár

Kapcsolattartó személy telefonszáma: 0266-218332

Feltöltő: Klára

Feltöltve: 2012. Október 19. 13:50

Megtekintve 1766 alkalommal | Szóljon hozzá!
Megnyílt a farcádi remete tárlata Udvarhelyen

Székelyföldön, azt tartja a mondás, hogy minden második székelyemberben művészlélek lakozik. Hogy aztán ebből a lélekből, a szívből mikor bújik elő és válik láthatóvá a művész, az alkotó, az sok mindentől függ. Ez így van a farcádi remetével, Farcádi Sándor Levente festőművésszel.
Székelyudvarhely Meggyei Jogú Város Könyvtár látványterme adott otthont október 18-án, csütörtökön, délután 5 órai kezdettel Farcádi Sándor Levente festőművész ötvenegyedik egyéni kiállításának. A negyvenöt éves képzőművész kiállított munkái leginkább olajjal, de mostanság szilikon művészfestékkel festékkel készültek. Nagy ívű hévvel, fiatalos lendülettel, egyszeri nekirugaszkodással készre festi a kiszemelt tájat, szerkezetbe foglalva képalkotó elemeit, pillanatnyi benyomásának látványát. Tájképeket fest, mégsem naturalista. Mert a természeti valóság tükröződhet ugyan képein, de alkotásai mélyebb üzenetet hordoznak. Valódi impresszionista művészet az övé.

A Városi Könyvtár látványterme október 18-án, csütörtökön, délután 5 órai kezdettel zsúfoltságig megtelt. Mintegy százfőnyi művészetpártoló közönség volt jelen a kiállítás megnyitón. A tárlatot Antal Géza református lelkész nyitotta meg, aki méltatta és bemutatta az alkotóművész munkásságát, és így fogalmazott: „Termékeny művészi munkásságát bizonyítja a számtalan kiállítás. Stílusát tekintve impresszionista festő s örömmel festi bele a külső hatásokkal szépnek látott valóságba a megoldást és a reményt. Szent meggyőződése, hogy amit benső világában megfog, azt láthatóvá kell tenni. Új meg új felfedezések jönnek, megjelennek benne és a végtelen felé tartanak. A valóságból kiszűri a lényeget és hozzá adja a lelki világának értékeit” - fogalmazott Antal Géza református lelkész. A tárlatmegnyitó ünnepséget követően Kolumbánné Tamás Matild elszavalta Csoóri Sándor: „Anyám szava”-, Áprily Lajos: „Tetőn”, valamint Radnóti Miklós: „Nem tudhatom” című verseket. Ezt követően Simó Annamária gitárkísérete mellett dalokat adott elő. A tárlat végén a művésztársak, barátok, ismerősök virágcsokrokat nyújtottak át a művésznek.

A tárlatot követően mikrofon végre kaptam Farcádi Sándor Levente festőművészt, akit arról faggattam, hogy mit jelent számára a festészet? Milyen tervei vannak a jövőre nézve?

- Számomra a festészet az, amit a természet valóságából, érdekességéből, szépségéből megérzek és átélek, színekkel meg tudjam fogalmazni az abszolút szépet, a szavakban megfoghatatlant, kimondhatatlant. Minél többet alkotni, csiszolni képességeimet, hogy egyre érettebb alkotások kerülhessenek ki kezem alól. Célom, hogy munkáimat megismerje és megszeresse szülőföldem és a nagyvilág, hogy maradandó örömet szerezzek azoknak, akik lakásuk díszítésére az én alkotásaimat használják fel. Ha sikerül még szeretnék egy újabb kiállítást Székelyudvarhelyen november, vagy december folyamán. Ez még csak távlati terv - fogalmazott Farcádi Sándor Levente festőművész.
A tárlat két hétig tekinthető meg.
 
http://www.pluszportal.ro


Hozzászolások [ Új hozzászolás ]

Nincsenek hozzászólások.

H i r d e t é s
Partnerek Szekelyfold Más Rádió Kreativ Project Székelyszentlelek hircentrumpontro Régió Magazin Erdély TV Duna Stúdió Digital 3 Televízió Star Radio