Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!
H i r d e t é s
Június 2018
KeSzeCsüSzoVa
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Hirdetés

G.feszt - IRODALMI EST, PRIBOJSZKI MÁTYÁS BAND (HU)

Az esemény véget ért.

Ellenőrzött információk

Helység: Székelyudvarhely

Helyszín: G. Café

Időpont: 2013. Április 26. 20:00 - 2013. Április 26. 23:00

Kategória: Kulturális Kultúrális események - RSS hírcsatorna

Szervező: G. Egyesület, U.I.E.T.

Kapcsolattartó személy: G. Café

Kapcsolattartó személy telefonszáma: 0751-375997

Feltöltő: Orsolya

Feltöltve: 2013. Április 15. 14:19

Megtekintve 411 alkalommal | Szóljon hozzá!

IRODALMI EST

Meghívott - Nagy Koppány Zsolt

Házigazda – Murányi Sándor Olivér

20 óra, G. café

PRIBOJSZKI MÁTYÁS BAND (HU)

21 óra, G. café

“Pribojszki Mátyás egyike azon kevés magyar muzsikusoknak, aki igazán jól és egyéni módon szájharmonikázik. Nem csak új színt és megszólalást hozott a hazai blueséletbe, de zenéjével azokat is képes megszólaltatni, akiket amúgy ez a műfaj elvétve kavar fel.” (Jávorszky Béla Szilárd – író, zenei szakújságíró)

Pribojszki Mátyás jelenleg az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás Európában: az elmúlt közel 20 évben, mintegy 30 országban lépett fel zenekaraival. Mátyás 1994-2003 között a Blues Fools alapító/énekes-szájharmonikás frontembereként itthon elsősorban a blues-rajongók körében vált népszerűvé. Számos sikeres itthoni és nemzetközi fellépés mellett 1997-ben a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől. 12 év elteltével, 2009. októberében pedig már Pribojszki Mátyás volt az egyik meghívott zsűritag és fellépő művész a Trossingeni Szájharmonika Világbajnokságon, majd 2011. júliusában szintén a nemzetközi zsűri tagja és fellépője az észtországi Baltic-Nordic Szájharmonika Fesztiválnak.
Az elmúlt években új zenekarával a Pribojszki Mátyás Band-del, az igényes hangszeres élőzenét kedvelő, jóval szélesebb közönség számára is bemutatkozott. A csapat tagjai olyan kiváló jazz/blues muzsikusok, akiket a saját hangszerükön az itthoni legjobbak között tartanak számon: Pribojszki Mátyás-szájharmonika, ének, Kovács Erik-zongora, Molnár Dániel-dob, Szász Ferenc-gitár. Kepes Róbert 2011 augusztusában hirtelen bekövetkezett halála után, Eckert Ervin lett a zenekar basszusgitárosa.
2005-ben jelent meg egy teljesen egyedi hangzású, különleges hangulatú, rendkívül energikus albuma, a „Flavours”, majd 2007. nyarán a “Live in Budapest” című DVD-je. 2008 nyarán látott napvilágot a csapat második stúdióalbuma “How many more?” címmel, amely már a megjelenésekor aranylemez lett! A zenekar stílusa egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nem szorítható, alapvetően vidám blues zene, a dallamos jazz és a dinamikus groove keveréke, erős funky érzésekkel.
2009 tavaszán új, abszolút akusztikus lemezzel (“Room for two”) készített a szájharmonikás, amelyen a kitűnő osztrák gitáros, szerző, énekes, Ripoff Raskolnikov-al készült felvételei hallhatóak.
2010. augusztus 26-án jelent meg a zenekar legújabb cd-je “Boogie on the ship” címmel, amely egy rendkívül vidám, improvizációkkal teli, 100 %-ban élő, koncertlemez.

Pribojszki Mátyás a hazai könnyűzenei élet kiválóságainak lemezein és koncertjein is rendszeresen meghívott vendég, így az elmúlt években olyan nagyszerű előadókkal játszott együtt, mint Tóth Vera, Caramel, Bartók Eszter, Pély Barnabás, Szabó Eszter, Kontor Tamás, a Club 54, Unisex, a Kowalsky meg a Vega, a KFT zenekar, valamint a Hobo Blues Band. A nemzetközi fellépéseken pedig olyan igazi világsztárokkal, mint Charlie Musselwhite, Bob Margolin, Duke Robillard, Otis Grand, Howard Tate, Paul Lamb, Andy J. Forest, Kellie Rucker, Herbie Goins, Ian Siegal, Enrico Crivellaro, Mike Sponza, ill. Jean–Jacques Milteau, aki a zenekar “Flavours” c. lemezének ajánlójában, Mátyás stílusteremtő játékát méltatja.


Forrás: www.gfeszt.ro
Hozzászolások [ Új hozzászolás ]

Nincsenek hozzászólások.

H i r d e t é s
Partnerek Szekelyfold Más Rádió Kreativ Project Székelyszentlelek hircentrumpontro Régió Magazin Erdély TV Duna Stúdió Digital 3 Televízió Star Radio