Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!
H i r d e t é s
Június 2018
KeSzeCsüSzoVa
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Hirdetés

II. Pulzus Művésztelep

Az esemény véget ért.

Ellenőrzött információk

Helység: Székelyudvarhely

Helyszín: Spanyár ház udvara

Időpont: 2013. Július 15. 00:00 - 2013. Július 25. 00:00

Kategória: Kulturális Kultúrális események - RSS hírcsatorna

Szervező: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a Haáz Rezső Múzeum

Kapcsolattartó személy: Kovács Árpád

Kapcsolattartó személy telefonszáma: 0752-022501

Feltöltő: Orsolya

Feltöltve: 2013. Július 11. 12:44

Megtekintve 897 alkalommal | Szóljon hozzá!
Szobrászművészt Moszkvából is, képzőművészeket Budapestről és Székelyföldről verbuváltak a szervezők. Két hét múlva újra itt a Pulzus.

Alig két hét múlva, július 15-én újra benépesül és tíz napon át, július 25-ig alkotóműhellyé válik a Spanyár-ház udvara: másodjára is lüktetni kezd a Székelyudvarhelyi Művésztelep, a Pulzus.

A város első művésztelepének tavalyi premierje nagyszerűen sikerült, ezért (is) várjuk kíváncsian az idei kiadást. Fúrta oldalunkat a kíváncsiság: milyen újdonságokkal rukkolnak elő a szervezők, illetve kik az idei meghívottak?

Kérdéseinkre választ az első udvarhelyi művésztelep létrehozásának ötletgazdájától, az udvarhelyi Berze Imre szobrászművésztől és Kovács Árpád művészettörténésztől, a Pulzus másik főszervezőjétől és művészeti vezetőjétől kaptunk.

„Az előkészületek még javában tartanak, sok részlettel egyelőre még nem, de a meghívott képzőművészek névsorával már szolgálhatok" – tájékoztatták honlpunkat.

A második Pulzusnak tíz meghívottja van, név szerint Elekes Károly Munkácsy Mihály-díjas festőművész Budapestről, Ferencz S. Apor Barcsay-díjas képzőművész és Nagy Melinda festőművész Csíkszeredából, Máthé Edit festőművész Nyárádremetéről, Madaras Péter szobrászművész Sepsiszentgyörgyről és Bob József Marosvásárhelyről.

A házigazdákat Biró Gábor, Török Ferenc fesőművész és Berze Imre szobrászművész képviseli. Érdekes színfoltja lesz a művésztelepnek az orosz Glebos Tkachenko szobrászművész, aki egyenesen Moszkvából érkezik városunkba.

„A Pulzus 2 jellegzetessége, hogy, amint azt a névsor is tükrözi, idén egy kicsit „udvarhelyiesítettük" a tábort, négy helybéli képzőművész kapott meghívást, tehát dominálni fognak az udvarhelyiek.

A moszkvai vendég a kakukktojás, jó fej szobrász, ő egy kicsit színesíti a társaságot" – kommentálta a Pulzus névsorát Kovács Árpád, aki elárulta, meglepetéseket is tartogatnak, de „ezekről csak később".

Ami a névlistán kívül még biztos az a helyszín és az időpont: Spanyár-ház udvara, július 15-25. – illetve az, hogy a Pulzuson született művekből, tavalyhoz hasonlóan, kiállítás és egy katalógus is készül.

A Kovács Árpád és Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész által irányított Székelyudvarhelyi Művésztelepet ebben az évben is a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a Haáz Rezső Múzeum közösen hívja létre, Székelyudvarhely Város Önkormányzata és a Communitas Alapítvány támogatásával.

Forrás: www.uh.roHozzászolások [ Új hozzászolás ]

Nincsenek hozzászólások.

H i r d e t é s
Partnerek Szekelyfold Más Rádió Kreativ Project Székelyszentlelek hircentrumpontro Régió Magazin Erdély TV Duna Stúdió Digital 3 Televízió Star Radio