Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!
H i r d e t é s
Május 2018
KeSzeCsüSzoVa
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Hirdetés

Kós Károly emlékezete képeslapokon

Az esemény véget ért.

Ellenőrzött információk

Helység: Székelyudvarhely

Helyszín: Művelődési Ház kiállítóterme

Időpont: 2013. Augusztus 2. 18:00 - 2013. Augusztus 2. 19:00

Kategória: Kulturális Kultúrális események - RSS hírcsatorna

Szervező: Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Udvarhelyszéki Szervezete, Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet

Kapcsolattartó személy: Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Udvarhelyszéki Szervezete

Kapcsolattartó személy telefonszáma: 0266-210.575

Feltöltő: Orsolya

Feltöltve: 2013. Augusztus 2. 10:37

Megtekintve 484 alkalommal | Szóljon hozzá!
Kós Károly életútját, munkásságát eleveníti fel és a képeslapok világába is elkalauzol az a képeslap kollekció, amelyet augusztus 2-án állítanak ki városunkban.

Kós Károly képeslapokon címet viseli az a kiállítás, amelynek megnyitójára augusztus 2-án, pénteken 18 órától invitálják az érdeklődőket a szervezők, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Udvarhelyszéki Szervezete és az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet.

A tárlat anyagát azok a Sárosi István gyűjteményében levő képeslapok képezik, amelyeket Kós Károly unokája, Kós Katalin, a kolozsvári EMKE Györkös Mányi Emlékház vezetője ajánlott az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) figyelmébe.

„Jelen kiállítással szeretném a kollekcióm apró részével bemutatni egy csodálatos ember, Kós Károly életútját, munkásságát. Képeslapokon láthatóak azok a helyek, melyek meghatározó élményt jelentettetek életében, hatással voltak munkásságára, melyek egy része kultúrtörténeti könyveiben szerepelnek is. Építészeti munkásságának jelentősebb alkotásai is láthatóak, valamint egyes írótársaival és saját irodalmi munkásságával kapcsolatos lapok is. Építészeti munkásságának előzményeire és mai napig tartó jelentős hatására is szerettem volna rámutatni. Remélem, a bemutatott néhány lap is felvillantja azt a sokszínűséget, ami ezt a zseniális, tiszteletre méltó embert jellemezte, egyúttal bepillantást enged a képeslapok sokszínű világába is"- ajánlja a Kós Károly emlékét tisztelők figyelmébe a kiállítást Sárosi István.

A Művelődési Ház kiállító termében pénteken délután megnyíló tárlatot Szebeni Zsuzsanna színháztörténész, az OSZMI munkatársa nyitja meg.


Forrás: www.uh.ro


Hozzászolások [ Új hozzászolás ]

Nincsenek hozzászólások.

H i r d e t é s
Partnerek Szekelyfold Más Rádió Kreativ Project Székelyszentlelek hircentrumpontro Régió Magazin Erdély TV Duna Stúdió Digital 3 Televízió Star Radio