Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!
H i r d e t é s
November 2018
KeSzeCsüSzoVa
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
Hirdetés

Udvarhely Táncműhely évadnyitó előadása

Az esemény véget ért.

Ellenőrzött információk

Helység: Székelyudvarhely

Helyszín: Művelődési Ház

Időpont: 2010. November 9. 19:00 - 2010. November 9. 21:00

Kategória: Kulturális Kultúrális események - RSS hírcsatorna

Szervező: Udvarhely Táncműhely

Kapcsolattartó személy: Művelődési Ház

Kapcsolattartó személy telefonszáma: +40 266-218147

Feltöltő: Julia

Feltöltve: 2010. November 5. 08:22

Megtekintve 323 alkalommal | Szóljon hozzá!
Négy tánc – ez a címe az Udvarhely Táncműhely évadnyitó előadásának, amelynek kulisszatitkaiba ma délután magunk is bepillanthattunk.

A Heveder Zenekar húzta – igaz, egyelőre még csak „dobozból" szólt a muzsika –, a Művelődési Ház alagsorában levő próbaterem hatalmas tükre előtt pedig három pár pördült-fordult és járta ritmusra a táncot: ez a látvány fogadott ma délután az Udvarhely Táncműhely rendhagyó, igen hangulatos sajtótájékoztatóján.

A 11 tagú, négy férfi és hét női táncosból álló társulat teljes gőzzel és egy folklórműsorral készül a november 9-én, jövő kedden esedékes évadnyitóra. A Négy tánc produkció négy tájegység – mezőségi, mezőpaniti, kalotaszegi, küküllőmenti – táncrendjeit ötvöző előadás, és, mint kiderült, igazi csapatmunka gyümölcse. „Koreográfus-rendezői maguk a táncosok, pontosabban a négy férfi táncosunk, Antal József, Boros Béla, Györfi Csaba és Pál Levente" – újságolta a próba szünetében Miklós Levente, igazgató.

A megoldás nem számít újdonságnak, hiszen öt évvel ezelőtt a Lámpások előadás összeállításában hasonlóképpen együttműködtek már a táncosok. Miklós elmondta, nem a válság okán meglehetősen szegényes eklézsia miatt nem kérték koreográfus segítségét (bár a táncosok szerint egy emberhez igazodni könnyebb, mint 11 táncos véleményét összhangba hozni), hiszen a népviseletek egy részét sikerült ugyan kölcsönözni, de a táncosok új csizmáját nem adták ingyen.

A sajtótájékoztatón természetesen szót kaptak a táncosok is. Megtudtuk, mindenki a saját kedvencét adta hozzá a produkcióhoz, így az adatközlőktől ellesett küküllőmenti tánclépéseket Pál Levente, a mezőpaniti figurákat Györfi Csaba, a „ha a Jóisten megsegít 40 év múlva is eljárom" kalotaszegi táncot Boros Béla, a mezőségit pedig Antal József toldotta a Négy tánchoz. Érdekesség az is, hogy a férfikar egymás között felcserélte a szólótáncot, így mindenki a „másét" járja el a színpadon.

A hiánypótlónak számító és a folklórműsorokat kedvelőknek mindenképpen, de nem csak nekik ajánlott előadást először kedden este 7 órától mutatják be, majd 11-én és 18-án is ugyanebben az órában láthatja a produkciót a nagyérdemű.

Az Udvarhely Táncműhely előadására a gyermekek 5, a felnőttek 8 lejért válthatnak jegyet


uh.ro

 
Hozzászolások [ Új hozzászolás ]

Nincsenek hozzászólások.

H i r d e t é s
Partnerek Szekelyfold Más Rádió Kreativ Project Székelyszentlelek hircentrumpontro Régió Magazin Erdély TV Duna Stúdió Digital 3 Televízió Star Radio