Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!
H i r d e t é s
Június 2018
KeSzeCsüSzoVa
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Hirdetés

VI. Terra Siculorum Nemzetközi Klasszikusgitár-fesztivál - keddi program

Az esemény véget ért.

Ellenőrzött információk

Helység: Székelyudvarhely

Helyszín: Polgármesteri Hivatal – Szent István terem

Időpont: 2013. Április 9. 19:00 - 2013. Április 9. 21:00

Kategória: Kulturális Kultúrális események - RSS hírcsatorna

Szervező: Harmonia Cordis Egyesület

Kapcsolattartó személy: BEKE István Ferenc

Kapcsolattartó személy telefonszáma: 0744-519678

Feltöltő: Klára

Feltöltve: 2013. Április 9. 08:53

Megtekintve 378 alkalommal | Szóljon hozzá!

    A nemzetközi klasszikusgitár-fesztivál második napján az esti koncerthelyszínek sora az árkosi Szentkereszty-kastéllyal és a csíkszeredai Szent Ágoston templommal bővül, így Székelyudvarhely után Csíkszeredában és Árkoson is felcsendül a gitármuzsika.


    A Szent István teremben este hét órakor kezdődnek az ingyenes koncertek a már jól ismert hazai mesterhármassal, a BEKE István Ferenc, SZÉKELY Alpár, BÍRÓ Endre trió lép fel. Az est második fellépője a franciaországi Thibaut GARCIA fiatal klassikusgitár-művész lesz.    Székelyudvarhely, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Sepsiszentgyörgy – négy városban zajlik párhuzamosan április 8-14 között a Terra Siculorum Nemzetközi Klasszikusgitár-fesztivál. A Harmonia Cordis Egyesület által hatodik alkalommal is megszervezett interkulturális rendezvénynek verseny jellege van, de továbbképzésre is lehetőséget nyújt a mesterkurzusok révén. A nagyérdemű pedig ez alkalommal is ingyen élvezheti a világhírű muzsikusok koncertjeit.

A klasszikusgitár minél szélesebb körben való megkedveltetését szolgálta és a fesztivál hírnevét is öregbítette, hogy az utóbbi években a versenyeket, koncerteket a világhálón élőben közvetítették. Ez idén sem lesz másként, a harmoniacordis.org honlapon követhetjük a rendezvényt. A hatodik fesztiválra hangol rá az éterben nemrég megszólaló klasszikusgitár on-line rádió, amely nemcsak itthon, de egész Európában is egyedinek számít.

„A fesztiválok hangulatát szeretnék felidézni, és becsempészni azt a zenekedvelők otthonába. A rádióban elhangzó dalok a fesztiválokon rögzített hanganyagokból készültek, így népszerűsítve a klasszikus gitárdarabokat, előadóikkal együtt, amely az egyesület honlapjáról érhető el a legkönnyebben" – tájékoztatnak a rádió ötletgazdái, akik arra hívják fel a műfajt kedvelők figyelmét, hogy már most, bő egy hónappal a hatodik Terra Siculorum kezdete előtt csemegézhetnek a jóból.

Az sem titok, hogy áprilisban nemcsak a hazai zenészek, de magyarországi, németországi, franciaországi, amerikai, bolgár, osztrák, spanyol, uruguayi meghívottak koncertjeit is élvezhetjük.

uh.ro
http://www.pluszportal.ro

 

 Hozzászolások [ Új hozzászolás ]

Nincsenek hozzászólások.

H i r d e t é s
Partnerek Szekelyfold Más Rádió Kreativ Project Székelyszentlelek hircentrumpontro Régió Magazin Erdély TV Duna Stúdió Digital 3 Televízió Star Radio