Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!
H i r d e t é s
Július 2018
KeSzeCsüSzoVa
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Hirdetés

I. Székelyföldi Fotóbiennále – Pályázati felhívás

Az esemény véget ért.

Ellenőrzött információk

Helység: Székelyudvarhely

Helyszín: fotobienale@gmail.com

Időpont: 2013. Február 25. 11:30 - 2013. Május 5. 11:00

Kategória: Más Más események - RSS hírcsatorna

Szervező: Kovászna Megyei Művelődési Központ

Kapcsolattartó személy: Kovászna Megyei Művelődési Központ

Kapcsolattartó személy telefonszáma: 0267315038

Feltöltő: Klára

Feltöltve: 2013. Február 25. 11:07

Megtekintve 797 alkalommal | Szóljon hozzá!
Kovács László Attila, a kezdeményező, a sepsiszentgyörgyi Camera Club Siculorum Fotóklub elnöke a legfontosabbnak azt tartja, hogy a Biennále által nem tűnnek el a süllyesztőben azok a rendkívül értékes képek, amelyek Székelyföldről készülnek, ráadásul nem csupán helybeli fotósok szemével. Hiszen fontos szempont egymás mellett látni és láttatni ugyanazt a helyzetet egy helybeli, egy amerikai vagy éppen egy lengyel vagy japán fotós szemével. Kiemelte: „Nagyon örülök, hogy a két megye vezetősége felkarolta a kezdeményezést, az évek múlásával nemcsak művészeti értékek megőrzésében és a székelyföldi értékek dokumentálásában jeleskedhet a fotó biennále, hanem kétévenkénti kordokumentumai sajátos és egyedi módon rögzíthetik a régió változásait.”

 

A székely megyék együttműködésének gyümölcseként megrendezett biennálék méltó kezdést biztosítanak az egész régióra kiterjedő Székelyföld Napok rendezvénysorozatnak, amelynek célja a székely identitástudat erősítése, a székelyföldi kulturális értékek népszerűsítése mind a lakosság, mint pedig az idelátogató vendégek körében.További információ a pályázat kapcsán és a nevezési lap letölthető a www.kultkov.ro, awww.sepsiszentgyorgy.info, valamint a www.aafro.ro oldalakról.
                                                                                                                                                        sajtóközlemény

Pályázati kiírás:

Kovászna és Hargita Megyék Tanácsai, a Camera Club Siculorum Fotóklub, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Hargita Megyei Kulturális Központ meghirdetik az I. Székelyföldi Fotóbiennálét, a Romániai Fotóművészek Szövetségének és a Magyar Fotóművészek Világszövetségének védnökségével.

Az I. Székelyföldi Fotó biennále szervezői az alábbi kategóriákat határozták meg:

    A. Székelyföld értékei kategória (a felvétel kizárólag Székelyföld területén készülhet, témája lehet: építészet, népviselet, ünnepek, hagyomány, szokások, stb. A képeknél kötelező megjelölni a készítés pontos helyét és idejét. A beküldött képeket az alapvető képjavításokon kívül (gradációs görbék, színegyensúly, fényerő/kontraszt, színezet/telítettség, szépia stb.) nem lehet manipulálni. A kép egyes részleteinek módosítása nem megengedett. A zsűrinek jogában áll bekérni az eredeti felvételt.
            B.  Fekete - fehér fotó kategória (a felvétel lehet: portré, természet, állatvilág, makro, akt, stb. a képeknél kötelező megjelölni a készítés pontos helyét és idejét)
            C.  Színes fotó kategória (a felvétel tartalmazhat: portré, természet, állatvilág, makro, akt, stb. A képeknél kötelező megjelölni a készítés pontos helyét és idejét)

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK:

- Bárki részt vehet a pályázaton, életkortól és foglalkozástól függetlenül, kivételt képeznek a zsűri tagjai.

- A pályázatra kategóriánként maximum 4 képpel lehet nevezni, egy felvétel csak egy kategóriában szerepelhet.

- A pályázatra a képeket digitális vagy digitalizált felvételként. jpg formátumban kell beküldeni.

- A képfájlok elnevezése a következő sorrend szigorú betartásával kell történjen: Családnév Keresztnév_kategória_sorszám_kép címe (a pályázó családneve és keresztneve egybeírva). Példa:Szigmond Attila_A_01_Teli_Reggel .jpg

- A fotók hosszabbik oldala maximum 7087 pixel lehet vagy nem haladhatja meg a 40 x 60 cm méretet.

- Egy kép fájlmérete nem haladhatja meg a 10 Mb.-ot. Egy küldemény terjedelme nem haladhatja meg a 15 Mb.-ot, ha szükséges, a képek több levél külön mellékleteként küldhetőek.

- A pályázónak teljes mértékű szerzői és személyiségi jogokkal kell rendelkeznie a beadott pályamű fölött. A szervezők nem vállalnak felelősséget az ezek hiányából eredő jogvitákban.

- A pályázók nevezési lap kitöltésével nevezhetnek be, amelyet a szervezők bocsátanak az érdeklődők rendelkezésére: letölthető a www.kultkov.ro, www.sepsiszentgyorgy.info, valamint a www.aafro.rooldalakról. A nevezési lapon szereplő információknak egyezniük kell a fényképek címében feltüntetett adatokkal.

- A kitöltött nevezési lapot a képekkel együtt e-mailben lehet beküldeni a fotobienale@gmail.com  címre, vagy csomag formájában CD-én is beküldhetők a következő címre: Camera Club Siculorum, 520060 Sepsiszentgyörgy, Domb utca, 15 szám, 27 tömbház., 28 lakrész

- A benevezést a szervezők csak a nevezési díj befizetésének pillanatától tekintik érvényesnek. A nevezési díj 50 RON, ennek befizetésekor kérjük megjegyzésként feltüntetni a pályázó nevét, esetleg e-mail címét. A fizetés történhet banki átutalással a RO30RNCB0124127523090001 számlaszámra vagy PayPal rendszerben – 11 euro - fotobienale@gmail.com

- A zsűri döntése végleges és nem vitatható.

- A kiállítás megfelelő népszerűsítése érdekében a képeket a rendezők szabadon, szerzői jogdíj fizetése nélkül, de a szerzők nevének feltüntetésével felhasználhatják. A szerzők a kép beküldésével tudomásul veszik a pályázati feltételeket.

    A fenti feltételek bármely pontjának meg nem felelő pályaműveket a szervezők kizárják a versenyből. A feltételek el nem fogadása automatikusan kizárja az alkotót a pályázatból a nevezési díj visszafizetése nélkül.

A kiállításra bejutó képek nagyításának költségét a szervezők vállalják. A kiállítás május 10. én nyílik meg a sepsiszentgyörgyi Gyárfás Jenő Képtárban. Minden nevezési díjat befizető szerző a bejutástól függetlenül a kiállítás anyagából készült katalógust kap.

>> nevezési lap


http://www.kultkov.roHozzászolások [ Új hozzászolás ]

Nincsenek hozzászólások.

H i r d e t é s
Partnerek Szekelyfold Más Rádió Kreativ Project Székelyszentlelek hircentrumpontro Régió Magazin Erdély TV Duna Stúdió Digital 3 Televízió Star Radio