Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!
H i r d e t é s
Augusztus 2018
KeSzeCsüSzoVa
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Hirdetés

Saharun - verseny és humanitárius akció

Az esemény véget ért.

Ellenőrzött információk

Helység: Székelyudvarhely

Helyszín: Udvarhelyi Fiatal Fórum

Időpont: 2012. Február 17. 14:15 - 2012. Március 5. 14:00

Kategória: Más Más események - RSS hírcsatorna

Szervező: Udvarhelyi Fiatal Fórum

Kapcsolattartó személy: Udvarhelyi Fiatal Fórum

Kapcsolattartó személy telefonszáma: 0266-213371

Feltöltő: Klára

Feltöltve: 2012. Február 17. 14:05

Megtekintve 1185 alkalommal | Szóljon hozzá!

A Saharun Adventure egy Budapestről induló off-road autóverseny és humanitárius kalandtúra, amelynek célja Tunisz, ahova a résztvevők egy nyolcnapos sivatagi autózás után érnek vissza. Azért vissza, mert a túra harmadik napján, 24 órás komputat követően a tunéziai fővárosba érkezik meg a 49 csapat mintegy 120 tagja, és onnan folytatja az útját Tozeur, Douz, Ksar Ghilane, El Borma, Tataouine, Monastir köztes állomásokkal.

 

Az első alkalommal megrendezett futamra két Hargita megyei fiatalember is benevezett, Bálint F. Gyula és Bálint Gáspár egy Dacia Logannal vágnak neki a hazaúttal együtt 5636 kilométeres távnak.

 

„A rendelkezésünkre álló autó nem igazán alkalmas off-roadozásra, ezért a Vitéz Kürtős Team inkább a túra humanitárius részére próbál nagyobb hangsúlyt fektetni” – mondta a szabadúszó formatervezőként, fotósként és autósport újságíróként tevékenykedő Bálint F. Gyula. – Több budapesti céggel együttműködve használt számítógépeket (Bluechip.hu), sportruházatot és sportcipőket (Fitness Factory), valamint pénzt (Vitéz Kürtős) gyűjtünk, ez utóbbit szemgyógyszerek vásárlására, lévén, hogy a Saharun idei humanitárius akciójának középpontjában a tunéziai vakok és gyengénlátók megsegítése áll. Bár a csapattársam és én is Budapesten élünk, szerettük volna, ha a Saharun kapcsán szülővárosainkra is figyelem irányul, ezért Székelyudvarhelyen és Székelykeresztúron is gyűjtési akciókat indítottunk el.”

A MÜTF Oktatási Központ a Vitéz Kürtős felhívására reagált: 2 asztali számítógépet és 100 euró pénzadományt ajánlott fel a nemes célra.

Az Udvarhelyi Fiatal Fóruma diáktanácsokkal együttműködve – is szerepet vállalt a gyűjtésben, tunéziai iskolák részére főként iskolaszereket és játékokat gyűjtenek a középiskolákban. A diákok figyelmét felhívják arra, hogy akár egy-egy ceruzával, füzettel, vonalzóval is lehet a rászorultakon segíteni. A középiskolák folyosóin gyűjtődobozokat szerelnek fel, ide lehet majd az adományokat elhelyezni február 20. – március 2. között.
Székelykeresztúron az Orbán Balázs Gimnázium diáktanácsa kapcsolódott be a humanitárius akcióba.
A csapat pénzadományokat is fogad, amelyet teljes egészében a már említett szemgyógyszerek vásárlására fordít. Ha valaki úgy gondolja, hogy segíteni tud, Székelyudvarhelyen az UFF irodájába (Kossuth utca 20.), Székelykeresztúron pedig a Vox Rádió (Szabadság tér 55.) stúdiójába viheti be az adománypénzt.

 „Úgy gondoltuk, hogy a túra, illetve a hozzá kapcsolódó humanitárius akciók kapcsán itthoni cégeket is érdekelhet a megjelenési lehetőség. Nagy örömünkre szolgál, hogy a székelyudvarhelyi Küküllő Szálloda és a székelykeresztúri Hargita Line kábeltelevízió kiemelt támogatóként állt a csapatunk mögé” – tette hozzá Bálint Gáspár.

 

A Saharun Adventure 2012. március 8-án rajtol Budapestről. A rajtot megelőző napokban a Vitéz Kürtős Team még egyszer hazalátogat, elszállítani az összegyűjtött adományokat. A túrát követően az úton készült legjobb fényképekből kiállításokat tervez a csapat, ezekre a nyár folyamán kerülhet sor Székelyudvarhelyen és Székelykeresztúron.

A túra a csapat honlapján lesz nyomon követhető, a rendelkezésre álló internetelérés függvényében napi beszámolókkal jelentkeznek a csapattagok a http://saharun.vitezkurtos.hu címen.
Hozzászolások [ Új hozzászolás ]

Nincsenek hozzászólások.

H i r d e t é s
Partnerek Szekelyfold Más Rádió Kreativ Project Székelyszentlelek hircentrumpontro Régió Magazin Erdély TV Duna Stúdió Digital 3 Televízió Star Radio