Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!
H i r d e t é s
Május 2018
KeSzeCsüSzoVa
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Hirdetés

Tematikus fotópályázat indul! - Lásd és láttasd Udvarhely apró kincseit

Az esemény véget ért.

Ellenőrzött információk

Helység: Székelyudvarhely

Helyszín: Művelődési Ház, RMDSZ iroda vagy polgármesteri hivatal

Időpont: 2013. Augusztus 8. 00:00 - 2013. Szeptember 27. 16:00

Kategória: Más Más események - RSS hírcsatorna

Szervező: Elekes Gyula igazgató,Csáki Jenő,Balázs Attila fotográfusok,Jakab Áron Csaba önkormányzati képviselő

Kapcsolattartó személy: Művelődési Ház

Kapcsolattartó személy telefonszáma: 0266-218147

Feltöltő: Orsolya

Feltöltve: 2013. Augusztus 8. 09:37

Megtekintve 706 alkalommal | Szóljon hozzá!
Lásd meg, fényképezd le, és ne hagyd feledésbe merülni a város épített örökségének értékes „apróságait". Tematikus fotópályázat indul!

Hatodik kiadásához érkezett az udvarhelyi  fotópályázat-sorozat – témáját és a kiírással kapcsolatos tudnivalókat augusztus 7-én, szerdán, sajtótájékoztatón ismertették a szervezők, Elekes Gyula igazgató, Csáki Jenő, Balázs Attila fotográfusok és Jakab Áron Csaba önkormányzati képviselő. Ők mindannyian tagjai a fotókat elbíráló zsűrinek és akárcsak az előző években, most is együtt ötölték ki a pályázat témáját és címét.

Épített örökség másként – címet kapta a hatodik kiadás, amelyre ezúttal is bárki, akinek kedve tartja, benevezhet, de csak és kizárólag Székelyudvarhelyen készült alkotással.

„ Azt mondják, nem szabad elveszni a részletekben, de most épp ennek az ellenkezőjére biztatjuk a fotósokat" – fogalmazott Balázs Attila, aki felhívta a pályázók figyelmét: nem a halott várost kell lencsevégre kapni, hanem azokat az „apró részleteket, amelyek a városképet fűszerezik".

Patinás utcanévtábla, kapualjban megbúvó míves öreg kilincs, ajtó- vagy homlokzati dísz, kovácsoltvas kerítés – kis, a város épített örökségéhez tartozó puzzle-darabok, amelyek szinte észrevétlenek, de amelyeket a nyitott szemmel járó-kelő fotós most felfedezhet, megörökíthet – hogy ne csak mi, de az unokáink is láthassák, milyen kincsekkel volt gazdag Székelyudvarhely 2013-ban.

A fotópályázat szeptember 27-én, pénteken délután 4 órakor zárul. A jelentkezőknek eddig kell eljuttatniuk a honlapról ( www.fotopalyazat.ro) letölthető jelentkezési űrlapot és a fotókat a három helyszín (Művelődési Ház, RMDSZ iroda, polgármesteri hivatal) egyikére.

A beérkezett munkákat a fentebb név szerint ismertetett szervezőkből és a sepsiszentgyörgyi Henning János fotóművészből álló öt tagú zsűri értékeli ki, és választja ki, mindenfajta részrehajlás nélkül, csak szakmai szempontok szerint, a jókból is a legjobbakat. A díjazás nem marad el, az első helyezett jutalma ezúttal is 1000 lej készpénz lesz.

A nyertes neve az október 6-ra tervezett, a legjobb fotográfiákat bemutató kiállítás megnyitóján derül ki – ugyanott, ugyanakkor lehet kézbe venni az idei pályamunkákat bemutató katalógust is.

Az Épített örökség másként fotópályázattal kapcsolatos részletes információkat és a jelentkezéshez szükséges űrlapot augusztus 8-án teszik közzé a pályázat honlapján.

Forrás: www.uh.ro
Hozzászolások [ Új hozzászolás ]

Nincsenek hozzászólások.

H i r d e t é s
Partnerek Szekelyfold Más Rádió Kreativ Project Székelyszentlelek hircentrumpontro Régió Magazin Erdély TV Duna Stúdió Digital 3 Televízió Star Radio