Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!
H i r d e t é s
Szeptember 2018
KeSzeCsüSzoVa
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Hirdetés

III. Székelyudvarhely Kupa - csütörtöki program

Az esemény véget ért.

Ellenőrzött információk

Helység: Székelyudvarhely

Helyszín: Sportcsarnok

Időpont: 2012. Augusztus 30. 17:00 - 2012. Augusztus 30. 21:00

Kategória: Sport Sport események - RSS hírcsatorna

Szervező: Székelyudvarhelyi KC

Kapcsolattartó személy: Székelyudvarhelyi KC

Kapcsolattartó személy telefonszáma: 0266-213158

Feltöltő: Klára

Feltöltve: 2012. Augusztus 30. 11:39

Megtekintve 408 alkalommal | Szóljon hozzá!
 A 17 órától kezdődő Suceavai U–Bákói Dedeman találkozóval rajtol csütörtök délután a harmadik Székelyudvarhely Kupa kézilabdatorna. A házigazda Székelyudvarhelyi KC 19 órakor a Kolozsvári U együttesével mérkőzik a városi sportcsarnokban.
A Nemzeti Ligában bronzérmet szerző Székelyudvarhelyi KC harmadik, egyben utolsó felkészülési tornáján szerepel házigazdaként, hiszen szeptember 8-án a European University Cyprus elleni Európa Kupa-összecsapással indul az idény a fiúk számára.

A Székelyudvarhely Kupára már jól ismert ellenfelek érkeznek. Az ezüstérmes Bákói Științával már a nyári felkészülés során találkozott az udvarhelyi együttes, a moldvai együttes által rendezett Bákó Kupa döntőjében 33–28-ra maradtak alul. Amúgy a tavalyi idény is a Bákói Știința Dedeman ellen ért véget, a kézilabda Román Kupa elődöntőjében is kikapott Vlad Caba együttese Bákótól (32–36). A CSU Suceava csapata Bákóhoz hasonlóan visszatérő vendég a Székelyuvarhely Kupán, a suceavaiak az ötödik helyen fejezték be a lejárt bajnokságot, két egységgel elmaradva a dobogó legalsó fokától. A torna negyedik csapata a Kolozsvári Universitatea csapata lesz.

„A tatabányai torna jól jött, hiszen két olyan ellenféllel is játszottunk, akik a Bajnokok Ligájában szerepelnek és egyértelműen a román bajnokság szintje feletti együtteseknek számítanak. Szintünkhöz képest jól játszottunk, főleg védelemben bizonyítottak jól a fiúk. Rusia kiemelkedett a tornán, megmutatta, hogy akár az MKB Veszprémben is megállná helyét. Tálas, Johannson és Kuzmanoszki is jól játszott, de tőlük többet várok az új idényben. Adomnicăi, Dinescu és Florea képességükhöz képest alulteljesítettek, sokat kell még dolgozzanak a hamarosan rajtoló idény előtt. Sajnos, a jó kapusteljesítmény is hiányzott, ha ők hozzátették volna ezt a pluszt, akár a másodikak is lehettünk volna. Összességében hasznos tornán vagyunk túl” – mondta a hétvégén lejárt tatabányai felkészülési tornáról Vlad Caba, az SZKC edzője. A Grundfos Kupán az SZKC kikapott a Silkeborgtól és az MKB Veszprémtől, továbbá legyőzte a házigazda, magyar bajnoki bronzérmes Tatabánya KC-t.

A tréner hozzáfűzte, hogy a Székelyudvarhely Kupa első két mérkőzésén – Kolozsvár és Suceava ellen – könnyű sikereket vár csapatától, míg az utolsó, Bákói Dedeman elleni találkozón szoros harcban behúzott győzelmben reménykedik, hiszen a bákói tornán vereséget szenvedtek tőlük.

Változások a keretben

A nyáron a Kolozsvári U-tól igazolt Radu Lazărt egy évre kölcsönadta a csapat a Tordai Potaissának, hiszen végül sem taktikailag, sem technikailag nem illett be az edző elképzeléseibe. A Székelyudvarhely Kupa alkalmából egy orosz kézilabdás érkezik próbajátékra, a jobbátlövői pozícióban bevethető Maxim Butenko Suceava és Bákó ellen valószínűleg pályára is lép. „A találkozókon megnézzük, hogy igazából mit tud, és ha tetszik a teljesítménye, illetve a torna után átmegy az orvosi vizsgálaton, akkor megkötjük a szerződést a jobb átlövővel” – mondta Butenkóról az edző.

Maxim Butenko Oroszországban, Vlagyivosztokban született. Édesapja katonaként szolgált, áthelyezték Moldovába, hamarosan családja is követte. Butenko a kézilabdával csak 14 éves korában ismerkedett meg, Tiraspolban lett igazolt sportoló, s tehetségét bizonyítja, hogy alig négy év után juniorválogatott lett. Profi pályafutását a Sheriff Moldaviában kezdte, majd három évig légióskodott Észtországban, ezután következett a Pick Szeged, a fehérorosz Brest, majd legutóbb a Balatonfüred. A 193 cm magas, 98 kg-os jobbátlövő idén töltötte a 27. életévét.

PROGRAM
augusztus 30., csütörtök
17.00 Universitatea Suceava–Bákói Ştiinţa

19.00 Székelyudvarhelyi KC–Kolozsvári U


szh.roHozzászolások [ Új hozzászolás ]

Nincsenek hozzászólások.

H i r d e t é s
Partnerek Szekelyfold Más Rádió Kreativ Project Székelyszentlelek hircentrumpontro Régió Magazin Erdély TV Duna Stúdió Digital 3 Televízió Star Radio