Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!
H i r d e t é s
Június 2018
KeSzeCsüSzoVa
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Hirdetés

I. Székelyudvarhely Kupa fogathajtó verseny a hétvégén

Az esemény véget ért.

Ellenőrzött információk

Helység: Székelyudvarhely

Helyszín: Salakpálya

Időpont: 2011. Szeptember 10. 14:00 - 2011. Szeptember 10. 20:00

Kategória: Sport Sport események - RSS hírcsatorna

Szervező: A Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal

Kapcsolattartó személy: A Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal

Kapcsolattartó személy telefonszáma: +40 266-218383

Feltöltő: Klára

Feltöltve: 2011. Szeptember 6. 08:32

Megtekintve 785 alkalommal | Szóljon hozzá!
A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal szervezésében szeptember 10-én 14 órától első alkalommal kerül sor fogathajtó versenyre a városi salakpályán. A Székelyudvarhely Kupán jelen lesz az országos bajnokság krémje, továbbá a részt vevő lovak többsége a világhírű erdélyi lipicai ló tenyészetekből származnak.

A bemutató jellegű lovas versenyt szombaton a sportág népszerűsítése érdekében hozzák el a székelyudvarhelyi közönségnek. Székelyföldön nagy ismertségnek örvend a fogathajtás, azonban a városban még gyerekcipőben jár, ahogy a lovas közösség kialakulása is. Mivel bemutatóverseny lesz, a szervezők meghívták az ország legjobb hajtóit, akik az A kategóriás bajnokságban versenyeznek. Rajtuk kívül egy veterán hajtó is jön Kádár László személyében, aki korábban ötszörös országos bajnok volt. Az utánpótlásnak is teret adnak, hiszen az országos bajnokságban még nem szereplő hajtó, Szántó Szilveszter is részt vesz a kupán. Ő eddig csak kisebb versenyeken indult, de ott remekül helyt állt. Mivel show jellegű verseny lesz, a végeredményt nem fogják beleszámolni az országos bajnokság pontozásába.

A szombati verseny kétfordulós lesz, a pályát minden fogat kétszer fogja teljesíteni. Az első fordulóban mindenki végigmegy a kijelölt útvonalon, majd az elért idők alapján kialakítják a részleges sorrendet. Ezután rövid szünet következik, ami alatt díjugratással fogják szórakoztatni a közönséget. A második fordulóban, az elsőben elért eredmények fordított sorrendjében minden fogat elindul.

A fogatok mindkét alkalommal több fajta akadályból kialakított akadálypályát kel teljesítsenek. Az akadályokon verhető elemek lesznek elhelyezve (pl. labda), melyek, ha leesnek, az adott fogatot 10 másodperccel büntetik. Ezt elsősorban a lovak kímélése miatt vezették be, hogy a minél jobb időeredmény elérése érdekében ne hajtsák túl az állatokat. Szórakoztató, hangulatos, pörgős esemény lesz, a nézők biztosan nem fognak unatkozni. Erről gondoskodik egy DJ is, aki a zenei aláfestésért és a jó hangulatért felel.

Az esemény főszervezője, Kádár Barna jelenleg az egyedüli fogathajtó Székelyudvarhelyen, korábban évekig erősítette a román válogatottat, világ- és Európa-bajnokságokon vett részt, négyszeres országos bajnoki ezüstérmes. A hétvégén baleset miatt nem tud hajtani. Versenykocsija viszont részt vesz a kupán, helyettesítője, Rákóczi Gergő, többszörös román bajnok fogja hajtani Székelyudvarhely fogatát. A versenyen részt vevő lovak többsége a világhírű hazai lipicai ló tenyészetekből származnak, melyek már számos világbajnok lovat adtak a fogathajtásnak.

szh.ro
Hozzászolások [ Új hozzászolás ]

Nincsenek hozzászólások.

H i r d e t é s
Partnerek Szekelyfold Más Rádió Kreativ Project Székelyszentlelek hircentrumpontro Régió Magazin Erdély TV Duna Stúdió Digital 3 Televízió Star Radio