Weboldalunk karbantartás alatt áll. Az esetleges kiesésekért, hibákért elnézést kérünk. Köszönjük!
H i r d e t é s
Május 2018
KeSzeCsüSzoVa
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Hirdetés

V. Látványtánc Európa-bajnokság

Az esemény véget ért.

Ellenőrzött információk

Helység: Székelyudvarhely

Helyszín: Városi Sportcsarnok

Időpont: 2014. Június 27. 12:00 - 2014. Június 28. 22:00

Kategória: Sport Sport események - RSS hírcsatorna

Szervező: Magyar Látványtánc Sportszövetség, Fortuna Dance tánciskola

Kapcsolattartó személy: Csiszár Melinda

Kapcsolattartó személy telefonszáma: 0744-860906

Feltöltő: Klára

Feltöltve: 2014. Június 26. 10:01

Megtekintve 929 alkalommal | Szóljon hozzá!
Táncosok tömege pezsdíti fel Székelyudvarhely életét ezen a hétvégén: június 27. és 29. között a városi sportcsarnokban rendezik meg az V. Látványtánc Európa-bajnokságot, amelyre három országból várnak versenyzőket. A megmérettetésen közel ötven székelyudvarhelyi is részt vesz.

Országosan elismert táncprodukciókat láthatnak az érdeklődők hétvégén az udvarhelyi sportcsarnokban: ott zajlik az idei Látványtánc Európa-bajnokság, amelyre több mint kétezer versenyzőt várnak, a kisgyerekektől a nagymama- és nagytatakorúakig. A rangos megmérettetést a Magyar Látványtánc Sportszövetség szervezi meg, a székelyudvarhelyi Fortuna Dance tánciskolával partnerségben – utóbbi vezetője, Csiszár Melinda ismertette velünk a közelgő verseny részleteit.
Mint megtudtuk, pénteken a B kategóriában indulók – a versenyzésben nem vagy kevéssé jártas táncosok – csillogtathatják meg tehetségüket, míg szombaton kezdődik az A kategória megmérettetése, melynek során a legalább ötéves versenytapasztalattal rendelkezők szállnak harcba a bajnoki címért. A versenyen a közönség az egyéni műsorszámokon kívül duók, triók, kis – legfeljebb tízfős – csoportok, illetve formációk fellépését kísérheti figyelemmel. A táncosokat öt korcsoportba sorolják: a mini kategóriában 5–8, gyermekként 9–12, a juniorban 13–17, felnőttként 18–35 évesek, a szenior korcsoportban pedig 36 év felettiek versenyeznek.

Nagyszabású gálaműsorra várnak

A látványtánc Eb-re kijutott romániai, magyarországi és szlovákiai táncosok a legkülönbözőbb műfajú koreográfiákkal lépnek színpadra: egyebek mellett hiphop-, klasszikus és modern balett-, sztepp-, amerikai dzsessz-, mazsorett-, valamint néptáncprodukciókkal kápráztatják el a nézőket, ezenkívül az énekelni vagy muzsikálni tudó versenyzők külön kategóriában is indulhatnak.

A legjobban teljesítő versenyzők bemutatkoznak a szombat este nyolc órakor kezdődő gálaműsoron, amelyre komoly fény- és hangtechnikával is készülnek a szervezők – árulta el Csiszár Melinda, hozzáfűzve, erre a belépés díjtalan. Tanítványai közül negyvenen vesznek részt a bajnokságon, három mini és öt gyerekformációban, rajtuk kívül Székelyudvarhelyről duóban még két lány nevezett be a versenyre.

szh.roHozzászolások [ Új hozzászolás ]

Nincsenek hozzászólások.

H i r d e t é s
Partnerek Szekelyfold Más Rádió Kreativ Project Székelyszentlelek hircentrumpontro Régió Magazin Erdély TV Duna Stúdió Digital 3 Televízió Star Radio